Bootfitting

BOOTFITTING AF SKISTØVLER.

Bootfitting eller støvletilpasning kan være forskellen på en god og en knap så god skiferie.  Næsten alle har prøvet det med at en skistøvle ikke har passet, har gnavet eller på anden måde ødelagt fornøjelsen ved at stå på ski. Som støvlespecialister hjælper vi dig trygt igennem forløbet så du får en skistøvle der sidder som den skal. Dette er endda med GARANTI!

Vi anbefaler at du booker en tid i vores online kalender eller kontakter os for en aftale. Vi sætter en time af til dig så vi er sikre på at du får den helt rigtige oplevelse. Læs mere herunder omkring processen.

De 4 arbejdsgange:

1. 3D Scan af dine fødder.

2. Prøve udvalgte skistøvler.

3. Opbygning af såler.

4. Bootfitting af skistøvlerne.

1. 3D scan af dine fødder.

Med vores avancerede fodscanner fra Fischer dannes et 3D billede af dine fødder. Her får vi alle mål som er vigtige til at vælge den helt rigtige skistøvle til dig. Ud over længde, højde og bredde viser scanningen også din fodstand. Dvs. hælder du indad, udad eller står du neutralt.

Ud fra dine data beder vi computeren om at udvælge de skistøvler som passer bedst til dine fødder. Typisk kommer der flere støvler fra forskellige mærker så du også får flere valgmuligheder.

Fodscanneren har også et indbygget virtuelt prøverum. Her kan vi se hvordan skistøvlerne vil sidde på dine fødder. Hvor er der god plads og hvor skal vi tilpasse støvlen.

2. Prøve udvalgte støvler.

Nu skal vi i gang med at prøve støvler. Computeren har hjulpet os med at finde de rigtige støvler og nu skal du mærke efter hvilken model der passer dig bedst. Jo bedre at støvlen sidder inden vi tilpasser på støvlen jo bedre resultat. Vi hjælper dig med at få støvlerne helt rigtigt på og sammen gennemgår vi det du oplever.

Passer længden? Trykker eller gnaver støvlen? Føles det rigtigt? Det kan være nogle af de spørgsmål som vi stiller dig. Ud fra scanningen og det du fortæller så kan vi vejlede dig til det rigtige valg.

Vi taler også om hvordan du skal spænde dine støvler, opbevare dem og tørre dem.

3. Opbygning af såler.

Den rette sål er næsten lige så vigtig som den rigtige skistøvle. I modsætning til almindeligt fodtøj er skistøvler ikke fleksible. Hverken i sålen eller rundt om foden. Det stiller store krav til støtte af dine fødder for det helt rigtige fit.

Din fodstilling afslører 3D scanningen. Du kender det sikkert fra dine løbesko som måske slides mere på den ene side end lige meget over det hele. Det kan tyde på at din fodstilling ikke er neutral. En sål hjælper dig med at “holde styr” på dine fødder nede i skistøvlen og gevinsten er bedre kontrol og mere støtte. Med vores avancerede Lenz Custom Mould maskine bygger vi en sål direkte efter dine fødder. Det tager såmænd kun 4 minutter og 19 sekunder.

4. Bootfitting af skistøvlerne.

Vi har fundet de rigtige skistøvler og bygget en sål til dig. Nu skal skistøvler “fittes” til dig og dine fødder.

Vi arbejder både med støvleskallerne og også med inderstøvlerne. Vi tager inderstøvlen ud og varmer hele støvleskallen op til ca 80/90 grader. Når støvleskallerne bliver varme så kan støvlerne formes. Det samme gør vi med inderstøvlerne blot ved en lavere temperatur.

Har du udsatte områder på dine fødder og ankler så tapes disse op for at lave ekstra plads i støvlen.

Når det hele er klart så samler vi støvlerne og nu skal du have dem på igen. Bare rolig! Selvom det er varmt så oplever du kun at de er behagelige at få på. Ligesom sædevarmen i bilen.

Den varme støvleskal begynder nu at tage form efter dine fødder. De steder hvor der før var for lidt plads vil nu udvide sig så der bliver det plads du har behov for. Når støvlen har fået den rigtige form køles den ned med kolde omslag direkte fra fryseren. Hele processen tager ca. 10-15 minutter og du mærker kun at støvlerne er behagelige at have på. Du får støvlerne med hjem med det samme og efter de har stået et døgn må du meget gerne tage støvlerne på i 15-20 minutter og mærke efter om alt er som det skal være. Skulle du mod forventning opleve at den alligevel ikke sidder 100% under skiferien så tilretter vi naturligvis det sidste når du kommer hjem.

I vores Blog kan du læse meget mere om ski, udstyr og finde gode tips til at gøre din skiferie endnu bedre. Har du et emne som vi skal tage op så sende gerne en mail til os: kontakt

Klemmer støvlen?

Mange skiløbere kender til det med at skistøvlen klemmer men er det nu også skistøvlen der er problemet? Det kigger vi nærmere på. En skistøvle skal sidde så tæt på foden som muligt. Basta! Og grunden til dette er at nu mere “slør” der er rundt om foden jo dårligere

Læs mere »

Skiservice

Skiservice er en vigtig del af en vellykket skiferie hvis du har investeret i dine egne ski eller snowboard. Sålen skal være glat og fri for store huller og store ridser. Kanten skal være glat og jævn og en god gang voks får skien til at løbe bedre. Skiservice er

Læs mere »

Valg af skibriller / Goggles

Valg af skibriller / Googles Valg af skibriller er for mange et spørgsmål om mode. Men der er nogle helt basale ting der skal være i orden før at dine skibriller kan opfylde den opgave de skal. Her kigger vi på de vigtigste krav. Hvilken linse skal jeg vælge og

Læs mere »

Det rigtige valg af skihjelm

Det rigtige valg af skihjelm Det rigtige valg af skihjelm kan godt være lidt af en jungle, hvis du ikke har forberedt dig hjemmefra. Der er meget andet end bare farven at tage hensyn til så først og fremmest skal du gøre op med dig selv hvilke funktioner hjelmen skal

Læs mere »

Alt om skistave

Alt om skistave Dette er en guide omhandlende skistave. En skistav består af et håndtag med en strop. Et skaft, samt en trans. Om din skistav er lavet af aluminium, carbon eller composite er et spørgsmål om temperament. Plastikskålen for enden af skistaven kaldes en trans og er der for

Læs mere »

Vask og pleje af skitøj

Vask og pleje af skitøj Dette er en guide til Vask og pleje af skitøj. Indeholder dit skitøj en membran er det vigtigt at du vasker og plejer denne rigtigt. En membran består af mange tusinder små huller i materialet som tillader fugt fra kroppen at passere men samtidig holder

Læs mere »